четвер, 23 березня 2023 р.

Під парусами дитячих книг

Щороку березневе сонечко приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Це свято тих, хто творить книгу, тих хто популяризує її, і тих, хто любить читати. Це дні веселих пригод і літературних зустрічей.

І ось відкриття Тижня у бібліотеці-філії №2 розпочалося бібліокруїзом «Під парусами дитячих книг».

Учні 4-Б класу ЗОШ №22 ім.Олега Ольжича мали по-весняному теплу і сонячну зустріч з чудовою дитячою письменницею Наталією Мазур – членкинею Національної спілки письменників України.

Наталя Павлівна, разом із головними героями: сестричками Адрі та Ді, чарівним Самшитовим ельфом Самелем, запросила учнів до цікавої подорожі. Дiти з задоволенням слухали казкові історії з книжки «Казки Самшитової алеї».

Визначною, за словами автора, є її перша збірка вірші для дітей «Мокре сонечко», яку вона написала про онуку та для неї. Пані Наталя читала вірші з цієї збірки та розповіла чому книга має таку цікаву назву.

Хлопчикам та дівчаткам дуже сподобалися віршовані твори для дітей «Забавлянки», написанню яких авторка віддала понад п’ять років кропіткої праці. До книги увійшли ігрові пісні такі, що сама вигадала, та народні, які ще наші пращури знали та зібрала їх в одній книзі. 

Діти усі разом залюбки виконали руханку з цієї книжки.

Учасники заходу ловили кожне слово гості. Діти ставили багато запитань, їх цікавило коли вона почала писати, скільки часу потрібно, щоб написати книжку, коли вийде наступна збірка, як народжується казка та інші.

Четвертокласники були в захваті не тільки від спілкування з Наталією Мазур, а ще й від її яскравих книжечок.

Ось так письменниця ознайомила учасників заходу зі своїми яскравими й привабливими персонажами, веселими історіями і захоплюючими пригодами.

Учні щирими оплесками подякували гості за незвичайну зустріч та сподіваються на нові презентації її книг.

«Такі знайомства залишають в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури, а також познайомитися з творами наших подільських авторів», – підсумувала вчителька Галина Лебідь.

До цієї події бібліотекарки підготували книжкову викладку «Мудрість і чарівність казки».


Немає коментарів:

Дописати коментар