пʼятниця, 10 березня 2023 р.

Шевченко у моєму серці

 

Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним, адже він – велика і невмируща слава українського народу.

Тарас Шевченко – це не минуле, Тарас Шевченко – це сьогодення. Для України і в Україні він житиме вічно. Сьогодні, як ніколи, поет органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно в нашій незалежній державі.

Свідченням того, що слово Шевченка живе між нами, став поетичний колаж «Шевченко у моєму серці», у якому взяли участь учні 7-Б класу ЗОШ №22 ім. О. Ольжича.

На початку заходу працівниці бібліотеки-філії №2 коротко розповіли про видатного Кобзаря, про його невмирущу славу.

А потім, немов сам Шевченко своїми творами промовляв до присутніх.  Діти неймовірно натхненно читали вірші Великого Кобзаря: «Якби ви знали, паничі», «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий коло хати…», «Зацвіла в долині червона калина», «Мені однаково...», «Думи мої, думи…», «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм…» та «Заповіт».

Творчість Шевченка, його постать стала наріжним каменем нашої національної будови. Справжній Шевченко – не на плакатах, навіть не у книжках, а у серцях. У кожного – Шевченко свій, близький і рідний, особливий.

Якими відблисками світло Шевченкового слова сяє у серцях і душах семикласників ми  дізналися з їхніх роздумів «Шевченко у моєму серці», які вони записали на сердечках та прочитали.

Діти залюбки взяли участь у грі-вікторині «Дерево життя і творчості Тараса Шевченка». Ведучі називали роки і дати, а діти відповідали і прикріплювали до «дерева життя» листочки з правильними відповідями. Так наша гра-вікторина продемонструвала, наскільки учні знають біографію та творчість поета.


Під час заходу юні учасники  створили хмари слів «Слово про генія», давши характеристику поету і записали її на  хмаринці.

А потім усім класом виконали танок-руханку «Тече вода з-під явора».

«Учні ще раз доторкнуться часточкою серця до геніальної постаті Кобзаря», – підсумувала вчитель української мови та літератури Ганна Васіліна.

З Шевченком до Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар