четвер, 31 березня 2022 р.

Лялька-оберіг «Благодать»

30 березня діти з батьками завітали до коворкінгу бібліотеки-філії №2 на черговий майстер-клас, що відбувся в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання. Сьогодні виготовляли ляльку-мотанку «Благодать».

«Зараз ми живемо в не простий час, і потрібно впоратися зі стресом, з переживанням, і саме процес «мотання» ляльки вважається гарним психотерапевтичним засобом, який допомагає заспокоїти нервову систему, зарядитися позитивною енергією та привести свої думки до ладу», – зауважила творчий бібліотекар Тетяна Юркова.

Тож з великим задоволенням учасники заходу взялися за виготовлення лялечки «Благодать». А чому саме таку ляльку робили? Ця лялечка здіймає руки до неба – вона просить у Всевишнього благополуччя для своїх господарів. Її роблять і дарують зі словами «Духом не занепадай, рук не опускай!»

Символічним є те, що лялька-мотанка не шиється, а робиться лише за допомогою тканини, ниток, стрічок, шляхом намотування і ось присутні долучилися до чарівного дійства – мотали лялечку власними руками.

Візуалізацією майстер-класу слуговали і книжки про ляльки-мотанки.

До виготовлення лялечки присутні поставилися сумлінно, намагаючись виконувати все правильно, і в них вийшли дуже гарні особисті обереги.


Немає коментарів:

Дописати коментар