середа, 6 травня 2020 р.

Лялька-мотанка «Господарочка-Благополучниця»


Лялька-мотанка – старовинний сакральний оберіг, якому вже понад 5000 років. Спочатку така лялька виникла як атрибут обряду, згодом з’явилася лялька-оберіг, і тільки після цього вона стала дитячою іграшкою. Граючи лялечкою, дитина може фантазувати, мріяти і наділяти її тими чи іншими рисами характеру. В такій ляльці немає агресії та негативу, а процес її створення заспокоює і покращує настрій.

І ось 5 травня відбувся черговий онлайн майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки «Господарочка-Благополучниця». Наші пращури вірили, що монетка, схована всередині маленької лялечки, приносить в дім удачу і достаток, а сама лялька береже домашнє вогнище, сім'ю, добробут, наповнює дім радістю та допомагає доглядати за дитиною.

Для створення цього оберегу нашим учасникам знадобилося декілька клаптиків тканини, вата, монетка, годинка часу та гарний настрій.

Така мила товстуня стане окрасою вашого дому, тому дуже важливо підібрати місце її розташування. Найкраще поставити її біля стіни або в кутку, але обов'язково навпроти вхідних дверей, щоб людина з поганим настроєм, віддавала весь негатив ляльці без обличчя.

«Господарочка-Благополучниця» може бути чудовим подарунком, як символ побажання матеріального благополуччя. Скріплені ручки означають, що лялечка не випустить достаток та удачу з Вашого будинку.






А головне пам’ятайте: лялька-мотанка, зроблена своїми руками, значно тепліша, сильніша, добріша і рідніша.

Немає коментарів:

Дописати коментар