вівторок, 26 лютого 2019 р.

Твої листи завжди пахнуть зів’ялими трояндами


21 лютого з нагоди 148-ї річниці від дня народження видатної поетеси Лесі Українки бібліотека-філія №2 запросила учнів 26 групи ХПЛ на поетичну годину «Твої листи завжди пахнуть зів’ялими трояндами».
На фоні чудової ліричної музики та народних пісень працівники бібліотеки розповіли про геніальну українську поетесу, мужню жінку і прекрасну людину Лесю Українку, зупинилася на драматичних подіях в її житті, історії її кохання.
Максим Славінський, Нестор Гамбарашвілі, Сергій Мержинський, Климентій Квітка – ці імена любов’ю відзивалися в серці Лесі, а свої почуття вона вилила в чудові поетичні рядки.
З захопленням учасники заходу декламували поезію Лесі Українки: «Мій шлях», «Надія», «Стояла я і слухала весну», «Конвалія», «Хто вам сказав, що я слабка», «Хотіла б я піснею стати».
До святкового дня була оформлена й книжкова виставка «Жива криничка поезій», яка знайомила молодь зі сторінками життя і творчості славетної поетеси.
«Поетична година допомогла зазирнути у внутрішній різнобарвний творчий світ славетної українки, доторкнутися до потаємних глибин її поетичної душі», – підсумувала бібліотекар ХПЛ Юлія Комісарук.


Немає коментарів:

Дописати коментар