вівторок, 27 червня 2023 р.

Лялькова майстерня

 

Лялька-мотанка – це українська народна лялька й оберіг. Її виготовляли із різними побажаннями, наділяли різними символічними значеннями: на щасливу долю, сприяння потаємним бажанням, на успіх і здоров’я, на добро і злагоду. І обов’язково, ці обереги несуть у собі позитивну енергетику.

Якщо у вашій родині не зберігається такий сакральний символ, можете завітати  до бібліотеки-філії №2, де вас навчать його створювати, так як це зробили учасники майстер-класу по виготовленню ляльки-мотанки.

Хепі м@йстерк@ об’єднала дітей та їх матусь, дала змогу присутнім поринути у світ творчості і натхнення, відпочити від повсякденного, надихнутись і зняти стрес та тривожність.

І ось під керівництвом майстрині-бібліотекарки Тетяни Юркової, під супровід українських народних пісень усі дружно приступили до роботи. Крок за кроком охочі наближалися до створення своєї неповторної лялечки.

А ось так ми вчилися їх робити...

І що у нас вийшло..

«Зроблена з любов’ю лялечка стане вашим надійним оберегом, надихатиме на нові творчі подвиги, додаватиме польоту фантазії та, сподіваюся, пробуджуватиме інтерес до минулого українського народу, повагу до національних звичаїв, традицій та обрядів», – порадила Тетяна Юркова.

Відроджуймо своє українське!

Немає коментарів:

Дописати коментар