пʼятниця, 20 травня 2022 р.

Літературна прогулянка Європою


Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи.

А, День Європи в бібліотеці – це ще одна нагода більше дізнатися про багатовікову історію європейських країн, європейські цінності, міжнародні європейські організації.

До цієї дати фахівчині бібліотеки-філії №2 організували виставку європейської літератури «Європа на вістрі пера», на якій представлені книги з фонду бібліотеки.

У світовій літературі є безліч письменників, творчість яких вважається не тільки найвищим злетом національної культури, але і її найхарактернішим втіленням. Письменники Європи, залишають нам воістину багатогранну спадщину – свої твори.

У розділі «Європа на книжковій полиці», представлені книги з історії, географії та культури.

З найбільш яскравими представниками літератури знайомить розділ «Багатогранна спадщина письменників Європи», тут безсмертні твори В. Гюго, В. Шекспіра, Ш. Бронте, Ж. Верна та ін.

Розділ «Сучасні європейські письменники» знайомить користувачів з сучасною європейською літературою.

Розділ «Літературна Європа для підлітків» містить твори найяскравіших європейських письменників усіх часів.


Для маленьких читачів бібліотекарки підготували розділ «Подорож казковою Європою». А також діти мають нагоду взяти участь у казковому лото «Де живуть казкові герої?».

Для відвідувачів працівниці книгозбірні підготували цікаві запитання на європейську тематику і запропонували користувачам взяти участь у грі-вікторині «Чи знаємо ми Європу». Європа відкрита, і в той же час загадкова, в ній багато не розкритого і безліч цікавого.

Доторкнімося до європейської культури за допомогою книги і поринемо в світ європейської літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар