вівторок, 27 квітня 2021 р.

Пасхальна голубка


Великдень, або Світле Христове Воскресіння – найбільш очікуване свято для багатьох християн. Воно символізує воскресіння з мертвих Ісуса Христа, який прийняв смерть за гріхи людей.

На Великдень прийнято «христосуватися», вітаючи один одного зі святом. Найріднішим дарували великодні смаколики та подарунки: спеціальні великодні сувеніри – розписні речі, предмети з пасхальної символікою і особливих великодніх ляльок: «Вербницю», «Великдень» і «Пасхальну голубку».

Лялька «Пасхальна голубка» – обрядова лялька, її робили напередодні Великодня собі або в подарунок комусь з побажанням любові, щастя і добра. Ляльку ставили на покуті і зберігали цілий рік, до наступного свята.

І ось 24 квітня працівниці бібліотеки-філії №2 для усіх бажаючих провели онлайн майстер-клас по створені ляльки-мотанки «Пасхальна голубка».


Традиційно така лялька виготовляється висотою до 30 сантиметрів, з тканин червоного кольору (різних відтінків) – символом Кохання, Сонця і Енергії. Тіло лялечки виконано без застосування голки, голка використовується лише при пошиті одягу. 

Протягом двохгодинного майстер-класу, кожна учасниця з великим задоволенням крок за кроком майструвала свій оберіг. Подивіться які «Пасхальні голубки» в нас вийшли.





Немає коментарів:

Дописати коментар