пʼятниця, 28 вересня 2018 р.

Cтежина до рідного краю


27 вересня 2018 року у бібліотеці-філії №2 знову побували гості – цього разу до нас завітали члени Національної спілки письменників України: Микола Мачківський та Лідія Ярохно.

Літератори розповіли учнями 22 групи ДНЗ Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг про своє дитинство, перші літературні спроби та про письменницьке  натхнення.
Пан Микола презентував нову книгу «Пришелець з Європи». Вона про відомого хмельницького художника, живописця, графіка, мистецтвознавця, члена Національної спілки художників України – Едварда Міляра.

За поетичну збірку «З рідної хати» Микола Мачківський отримав Всеукраїнську літературну премію ім. Олександра Олеся. І саме її, цю збірку, він подарував бібліотеці на добру згадку про гарну зустріч.
Лідія Ярохно читала вірші із «Серце на долоні» та «На вістрі болю». Поетка закохана у рідний край, українську мову та історію Батьківщини. Вона як волонтер чотири рази відвідала місця бойових дій і багато віршів присвятила Революції Гідності та бійцям АТО. Її поезія – це стан душі, це неспокій, безсоння і свято Духу над банальною прозою буття. Аби повеселити слухачів, наприкінці пані Лідія зачитала гуморески.

«Я сподіваюсь, що зустріч з Миколою Мачківським та Лідією Ярохно залишила в юних серцях тепло і радість від спілкування, гідне бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури», – підсумувала вчитель Оксана Павлишина.
Свої враження від заходу письменники залишили у книзі відгуків бібліотеки.

Для відвідувачів працівники бібліотеки підготували книжкову виставку «Доля і щедрість поетичного таланту».




Немає коментарів:

Дописати коментар