пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

В її найменні барви України

24 лютого учні 9-В та 10-А класів СЗОШ №22 ім. Ольжича поринули у світ чарівної музики, живого українського слова і прекрасної лірики Лесі Українки, завітавши до бібліотеки-філії №2 на ювілейний портрет «В її найменні барви України».
Ведучі заходу – бібліотекар та учениця 10-А класу Анастасія Кравчук – більш поглиблено ознайомили молодь з життєвим та творчим шляхом легендарної постаті. Саме поезія Лесі Українки – це вогонь, схожий на полум'я свічки. І ось цей вогник запалився у душах учасників, які з трепетом декламували вірші жінки, нареченої іменем своєї землі…
Родзинками заходу стало виконання учнем Миколою Іликом вірша «СОNТRА SРЕМ SРЕRО!» або «Без надії сподіваюсь!» під супровід гітари, а також школярі почули поради Доньки Прометея устами учасниці клубу «Гармонія» Галини Бідюк, яка з особливим піднесенням декламувала поезію Лесі Українки. Своїм віршем «Любов моя – Україна» вона закликала любити Батьківщину, як її любила поетеса.
Леся Українка писала: «Не знаю, чи буде хто з молодшого покоління згадувати про мене, але я б хотіла на те заслужити». Усі учасники погодилися з думкою, що Леся того заслужила.

Учитель Людмила Форшт щиро подякувала усім, хто брав активну участь у цьому заході, і висловила думку: «Усім потрібно вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі».
Присутні також мали нагоду ознайомитись з творами письменниці та книгами про її життєвий і творчий шлях на виставці-інсталяції «Горить зоря її поезії над краєм».




Немає коментарів:

Дописати коментар